För jaktentusiasten som inte har tillgång till skog och mark runt knuten finns en uppsjö olika jaktresor att välja bland. En jaktresa innebär att du med hjälp av en researrangör åker till olika områden som lämpar sig för jakt på just det djuret du är intresserad av, och tillsammans med kunniga jägare får uppleva naturen och jakten.

Beroende på vad du är intresserad av lämpar sig olika researrangörer olika bra. På Swedish Lapland hittar du en sammanställning av arrangörer som anordnar jaktresor i de svenska fjällen. Till exempel hittar du här en vildmarksresa med jakt på björn och älg. Jägarna får uppleva olika former av jakt, som lockjakt, passjakt och jakt med hundar, men på köpet får de också många naturnära upplevelser som att laga mat ute i naturen, att fiska och att sitta framför öppen eld om kvällen.

För den som föredrar mindre villebråd finns det också jaktresor som riktar in sig på tjäder, orre och ripa. Jakten görs då med hund. Researrangörerna har hundar tillgängliga, men den som vill kan också ta med sig sin egen blivande eller färdigtränade jakthund. Om din hund behöver träning finns personal med på resan som kan hjälpa till. Det arrangeras också resor för att jaga bland annat bäver, ren, räv och hare.

Det går även bra att jaga något längre söderut i Sverige. Härjedalens Jakt- och Fiskeäventyr arrangerar jaktresor i bland annat Härjedalen, Jämtland och Hälsingland, under både höstmånaderna och vintermånaderna. Hos denna researrangör finns stora möjligheter att skräddarsy din jaktresa, då du till exempel kan hyra de marker som står till arrangörens befogande och ge dig ut på jakt på egen hand, utan guide. Du kan jaga ripa, älg, björn och bäver i området. För den som vill finns dock även färdiga jaktpaket.

Om man vill åka längre bort än Sverige på sin resa finns förutsättningar för till exempel vildsvinsjakt i Turkiet. Det speciella med de turkiska vildsvinen är att de är betydligt större och betydligt fler i antal än de i Sverige. Detta beror på att man i Turkiet aldrig har korsat vildsvinen med tama grisar, och aldrig heller jagat vildsvinen. Det senare gör, förutom att bestånden är stora, att vildsvinen inte är vana vid att jagas. Detta innebär att det finns en stor chans att fälla ett vildsvin under jaktresan.  Något man bör tänka på är att ta med sig lämplig utrustning för att se under mörkerförhållanden, då vildsvinen är nattaktiva.

Med det stora och varierande utbud av jaktresor som finns, kan även en stadsbo uppleva just den jaktform han vill, i det område han vill.