Surfing, vattensporten där man glider på vågor med en bräda under fötterna, skulle av många kallas för en hel livsstil. Om man vill ge sig in i den livsstilen, eller helt enkelt få ett smakprov på den, kan ett surfcamp eller en surfresa vara en bra idé.

Under en surfresa tillbringar man dagarna med att surfa eller med att lära sig surfa, beroende på vilken nivå man är på. Resorna anordnas ofta som en form av läger, då du bor tillsammans med de andra som åkt på resan. En surfresa är därför ett utmärkt sätt för till exempel medarbetare i ett företag att lära känna varandra bättre och träna team-building. Ett surfevent med företaget skulle därför vara både kul och effektivt. Med verktyget Eventlogic finns de bästa förutsättningarna för att skapa ett unikt eventkoncept.

Ett annat resemål att åka till som surfare är Bali. Balis klimat och vågor gör det till ett av de bästa och mest populära surfresemålen, och som deltagare i Lapoints surfcamp kommer du att bo bara en kort bit från stranden i deras villa med pool och loungeområde. De erbjuder tre paket: Level 1, som är för dig som är nybörjare inom surfing, Level 2, för dig som har lite mer erfarenhet, och Basic, för dig som vill surfa helt på egen hand men bo med de andra deltagarna.200314082-001

För dig som är nybörjare finns det några saker som är bra att tänka på. En av de viktigaste sakerna att lära sig för att lyckas surfa på en våg är att ställa sig upp på brädan på rätt sätt. Det ska ske i en enda rörelse, utan att mellanlanda på knäna. Det är därför viktigt att träna på land, även om det kan kännas pinsamt. Det är också viktigt att träna sig på att paddla på brädan. Det kan vara svårt att hitta balansen när det går stora vågor på vattnet, så det är bra att ha gjort det så mycket som möjligt. Att åka på en surfresa är ett bra sätt att snabbt komma igång med ditt surfande och få hjälp med grunderna.