Vackra Skandinavien har så mycket att erbjuda. Trots att inte så många länder ingår och kulturerna liknar varandra så är varje land ändå helt unikt med många lokala sedvänjor. Ett bra sätt att uppleva den Skandinaviska halvön är att delta i en temaresa. Det finns flera olika temaresor men några av de vanligaste inkluderar kultur, jakt och natur. Det är lätt att hitta en temaresa som passar det personliga intresset oavsett om du vill vandra i vikingarnas fotspår, besöka kyrkor eller smaka på den skandinaviska matkulturen. Skandinavien är trolskt vackert och lockar besökare från hela världen.

Upplev storslagna himlafenomen

För oss som bor i Sverige är kanske inte ett flammande norrsken en gigantisk sensation men för turistnäringen är det en kassako. Många resenärer vill uppleva det magnifika himlaspel som utspelar sig under den mörkare delen av året. Givetvis går det att boka en temaresa för att se den mörka skyn färgas av grönt, blått och lila. Ibland samarbetar naturen och himlen. New York har Manhattanhenge men i Norge finns ett fenomen när solen lyser genom berget. en bild som bara går att ta två gånger per år i Skandinavien och enbart under en minut. Detta går att uppleva i Helgeland där berget Torghatten har ett hål solen lyser igenom.

Fiskeresor och valsafari

Norges fjordar har utsetts till världens vackraste natur, bland annat i National Geographics omröstning. Det finns många sätt att uppleva fjordarna. En båtkryssning är kanske det vanligaste men för dem som vill komma ännu närmare kanske valsafari eller en fiskeresa lockar? sök på narvik.se för att få mer information om detta. Även om Skandinavien är omringat av vatten så finns många chanser att även fiska sötvattenfiskar. De många sjöarna och älvarna erbjuder en mycket stor variation på olika fiskarter, allt från vilda laxar till öring och röding. På fiskeresor tar kunniga guider med dig till de absolut bästa fiskevatten där det finns gott om fisk, och du behöver inte vara bekant med området innan.