Solsemester behöver inte bara betyda drinkar i solstolen vid poolen utan kan lika gärna innebära härlig gemenskap och fysisk rörelse. Idag finns det flera olika träningsresor att välja mellan, både för dig som tycker om gympa, löpning, cykling och mycket annat.

Innan det är dags att packa väskan är det härligt med avkopplande förberedelser. Varför inte ordna en kväll då du tar ett fotbad och filar dina fötter och gör pedikyr? Passa även på att raka dig och skrubba huden med en skön body scrub. Om du har ett badkar kan du även ta ett långt, hett bad dagen innan avfärd för att mjuka upp kroppen inför flygresan. För att få en spa-liknande känsla i ditt badrum hittar du prisvärd badrumsinredning på Buildor.se som du enkelt kan beställa online.

Välja träningsresa

Vilken typ av träningsresa du ska välja beror självklart på vad för slags träning du tycker om. Är du löparfrälst blir en löparresa det naturliga valet. Det finns flera olika arrangörer som anordnar löparresor både för nybörjare och erfarna. Resorna brukar även ha dagar med föreläsningar om träningslära, kost och annat som är intressant om du vill lära dig mer om löpning. Ofta brukar även styrka och rörlighetspass erbjudas som ett komplement till löppassen

Om du är sugen på att testa på många olika typer av träning är en gruppresa med en mer allmän inriktning mot träning att föredra. På dessa resor brukar det anordnas alltifrån gympa, styrkepass, yoga och dans. Det finns också speciella träningsanläggningar där det ingår gruppass men även finns möjlighet att låna cyklar, boka simbana och lära sig spela tennis, boxas eller andra sporter.

En träningsresa behöver dock inte bara innebära hårda träningspass utan det finns även resor med lugn yoga, meditation och andra former av avkopplande träning. Vissa resor erbjuder tysta retreat då deltagarna är tysta under en stor del av vistelsen men ändå umgås vid gemensamma meditationer och andra övningar.

Fördelar med en träningsresa

En av de största fördelarna med en träningsresa är att du aldrig behöver bli uttråkad eftersom det alltid finns något att göra. Dessutom gör all träning att du blir skönt avslappnad och sover gott om nätterna. På en vanlig solsemester är risken dessutom stor att du äter och dricker för mycket vilket gör att du kanske går upp något kilo under din semester. På en träningsresa kan du både äta gott och ändå hålla formen tack vare all fysisk aktivitet.

Ytterligare en stor fördel med träningsresor är att de erbjuder mycket gemenskap och därför är ett bra sätt att få nya vänner. Även om du reser på egen hand behöver du inte känna dig utanför och du kommer garanterat ha många härliga ledare och andra deltagare att umgås med under din semester. De som är där har dessutom ett träningsintresse vilket gör att ni redan från början har ett gemensamt samtalsämne.