En annorlunda upplevelse i sommar kan du få om du beger dig till Alperna. Där kan du kombinera bergsvandring i oslagbart vackra miljöer med god mat och bekvämt boende. Få andra platser i världen kan skryta med detsamma.

Den bästa perioden på året för att åka iväg på en vandringsresa till Alperna är försommaren. Då blommar blommorna fullt ut på Alpernas höjder, och på restaurangerna kan man äta sommarens primörer. På klassiska vintersportorter som St Moritz i Schweiz och Cortina i Italien har sommarsäsongen blivit allt viktigare. Skidbackarna förvandlas då till soldäck, och numera är faktiskt antalet besökare högre under sommarhalvåret än under vinterhalvåret.

Det är inte heller svårt att förstå varför om man står på något av bergen i Cinque Torri och blickar ut över den fantastiska utsikten. Långt nere i fjärran kan man se Cortina med sina kyrktorn, samtidigt som man andas in den varma sommarluften fylld med doften av alpernas blommor. Här kan bergsbestigare på alla nivåer hitta klättring som passar dem: för veteranerna finns klippsidor som kan bestigas med rep och hacka, men det finns också flacka sluttningar där hela barnfamiljer kan ta sig fram i sin egen takt. På 2 574 meters höjd kan man sedan avnjuta en mastig lunch på en restaurang som förutom turister befolkas av italienska damer som läser dagstidningen. Det går även bra att hyra ett rum ovanför restaurangen: 45 euro för halvpension.family-789029_640

Om man tycker att bergsbestigning på egen hand verkar osäkert behöver man inte vara orolig, eftersom det är en etablerad bransch i Cortina och andra klassiska alporter. Nere i byarna kan man således hyra bergsguider som vägleder en upp för bergen. De kan terrängen utan och innan, och kan hjälpa en hitta den vackraste vägen upp till toppen, eller den snabbaste vägen upp till toppen. En vandringsresa i alperna blir garanterat något som du kommer att minnas, både i kropp och själ, eftersom det är mer fysiskt ansträngande än många tror att vandra dagar i sträck.

Om du tycker att en resa till alperna för att vandra i berg låter spännande och roligt, tycker du med största sannolikhet om att vara utomhus och vistas i naturen. Om du håller på att planera teambuilding i Stockholm är då den perfekta aktiviteten för dig och dina anställda Teamouts utomhusövningar.